Plūdos Indijā gājuši bojā jau vairāk nekā 1000 cilvēku (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Musona lietavu izraisītos plūdos Indijas ziemeļos varētu būt gājuši bojā jau vismaz 1000 cilvēku, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.

Plūdu dēļ nelaimē nokļuvuši arī daudzi tūristi un svētceļnieki. Lai piekļūtu pārplūdušajām teritorijām, iesaistīti bruņotie spēki - gandrīz 10 000 karavīru un armijas helikopteri.

Plūdi sākās pagājušā nedēļas nogalē Utarakhandas štatā, kuru piemeklējušas četrarpus reizes spēcīgākas lietavas nekā parasti šajā sezonā.

Foto: AFP/LETA

Plūdu dēļ no ārpasaules nošķirti aptuveni 65 000 cilvēku, lielākoties nomaļās svētnīcās, ar kurām bagāts Utarakhandas štats.

Sabrukušas daudzas ēkas, aizskaloti transporta līdzekļi, iznīcināti tilti un šaurāki ceļi.

«Nekad neko tādu neesmu redzējis (..), pazuduši veseli ceļi un iznīcināti ciemati,» norādīja kāda militārpersona.

Amatpersonas apstiprinājušas, ka Utarakhandā plūdos dzīvību zaudējuši vismaz 138 cilvēki. Bet plūdi skāruši arī divus kaimiņu štatus, un varasiestādes, kas atbildīgas par svētnīcām, brīdinājušas, ka mirušo skaits pārsniedz 1000.

Indijas premjerministrs Manmohans Singhs trešdien paziņoja, ka prioritārais uzdevums ir izglābt tos, kurus apdraud plūdi, un palīdzēt vairāk nekā 10 000 cilvēku, kas jau ir evakuēti.

Spēcīgu lietusgāžu izraisīti plūdi sākušies arī Nepālā, kur aizvadītajās dienās dzīvību zaudējuši 39 cilvēki. Bet plūdu upuru skaits, visticamāk, vēl augs, jo vismaz 18 cilvēki ir pazuduši, ceturtdien paziņojušas Nepālas varasiestādes.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu