Franciju un Šveici piemeklējušas spēcīgas vētras

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix, AP/Scanpix

Francijas dienvidrietumus šonedēļ piemeklējuši spēcīgi plūdi kuros dzīvību zaudējuši trīs cilvēki un arī kaimiņvalsti Šveici ceturtdien skārusi spēcīga vētra.

Francijā applūdusi tūristu iecienītā pilsēta Lurda, tostarp pasaulslavenā Romas katoļu baznīcas svētvieta.

No applūdušām viesnīcām evakuēti tūkstošiem tūristu un kopš otrdienas slēgti visi reliģiskie apskates objekti.

Lurdu ik gadu apmeklē aptuveni seši miljoni tūristu, kas sevišķi lielā skaitā ierodas jūlijā un augustā, kad to skaits dienā sasniedz pat 40 000.

Foto: Reuters/Scanpix, AP/Scanpix

Amatpersonas ziņo, ka ļaunākais pilsētai jau ir aiz muguras un ūdens līmenis sācis kristies. Tomēr postījumu apmēru novērtēšanai būs nepieciešams laiks.

Plūdus Francijas dienvidrietumos izraisījusi pēkšņā temperatūras celšanās Pirenejos, kur aukstais laiks bija aizturējis sniegu daudz ilgāk, nekā citus gadus. Savukārt citus Francijas reģionus piemeklējušas spēcīgas lietavas vai krusa, nodarot nopietnus postījumus sējumiem.

Lauksaimnieku organizācijas FNSEA vadītājs informēja, ka nopostīti aptuveni 300 000 hektāri sējumu, kas nozīme aptuveni pus miljarda eiro lielus zaudējumus.

Ceturtdien vētra no Francijas sasniedza arī Šveici, nesot sev līdzi spēcīgu vēju un 2 centimetrus lielus krusas graudus.

Telekanāls SRF ziņoja, ka Bīlē, valsts vidienē, vētrā cietuši vismaz seši cilvēki, kuriem uzgāzies krītošs koks.

Ženēvas starptautiskajā lidostā spēcīgā vēja dēļ viena lidmašīna nespēja noturēt kursu uz skrejceļa un ietriecās konteinerā. Daļā lidostas sākās arī plūdi, kas uz neilgu laiku apgrūtināja gaisa satiksmi.

Vētras dēļ bija kavēta arī dzelzceļa satiksme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu