Kurzemē un Zemgalē pārspēts 21.jūnija karstuma rekords (15)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien Kurzemē un Zemgalē, gaisa temperatūrai pakāpjoties līdz +32 grādiem, vairākās meteoroloģisko novērojumu stacijās, tostarp Liepājā un Ventspilī, pārspēts 21.jūnija karstuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tik augsta gaisa temperatūra Latvijā šogad ir pirmo reizi. Precīzi dati par reģistrēto gaisa temperatūru un pārspētajiem rekordiem būs pieejami vēlāk.

Dienas laikā gaisa temperatūra daudzviet pakāpās līdz plus 27, plus 32 grādu atzīmei. Tajā pašā laikā līdz plkst.17 siltums tā arī nesasniedza Alūksni, kur gaiss iesila vien līdz plus 21 grādam, tāpat ievērojami vēsāks laiks fiksēts arī Kolkā - plus 22 grādi.

Ventspilī šodien gaisa temperatūra pakāpusies līdz plus 32 grādiem, pārspējot 1937.gada rekordu plus 30,7 grādus, bet Liepājā šodien sasniegti plus 30,8 grādi, pārspējot 1975.gada plus 29,3 grādus.

Mērsragā gaiss šodien iesilis līdz plus 30,7 grādiem, savukārt iepriekšējais rekords bija plus 30,6 grādi, kas novēroti 1954.gadā. Pāvilostā gaisa temperatūra pakāpusies līdz plus 30,5 grādiem, pārspējot 1954.gada rekordu plus 29,7 grādus, Bauskā - plus 30,4 grādi, pārspējot 1954.gada plus 30,1 grādu, bet Ainažos gaiss šodien iesilis līdz plus 29 grādiem, pārspējot 2006.gada plus 28,9 grādus.

Laikā no piektdienas vakara līdz sestdienas rītam daudzviet Kurzemē un Zemgalē gaidāmas pērkona lietusgāzes, iesākumā negaiss vietām var atnest krusu un stipras vēja brāzmas. Savukārt sestdien dienas laikā jaunas pērkona lietusgāzes veidosies Sēlijā, Latgalē un Vidzemē. Sestdienas pēcpusdienā un vakarā valsts austrumu daļā negaisa laikā vietām iespējama krusa un stipras vēja brāzmas.

Svētku dienās vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes

Svētku dienās vietām Latvijā būs gaidāmas pērkona lietusgāzes, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Rīt šodien daudzviet Latvijā piedzīvotais karstums jau sāks atkāpties, taču gan naktī uz sestdienu, gan arī dienā būs gaidāmas pērkona lietusgāzes, kas pakāpeniski šķērsos valsti virzienā no rietumiem uz austrumiem.

Pērkona lietusgāzes pavadīs krasas vēja brāzmas, kā arī gaidāma krusa. Dažviet lietusgāzes būs stipras. Sestdien tikai valsts austrumos vēl gaidāms karstums plus 25, plus 30 grādi, rietumos jau nebūs siltāk par plus 20, plus 25 grādiem.

Svētku dienās - 23.jūnijā un 24.jūnijā - Latvijā atsevišķos rajonos vēl aizvien būs gaidāmas pērkona lietusgāzes, stiprākas tās būs Jāņu dienā, ne Līgo svētkos. Gaiss šajās dienās būs par četriem līdz septiņiem grādiem vēsāks nekā pirmssvētku dienās. Svētku naktī gaisa temperatūra nebūs zemāka par plus 13, plus 18 grādiem.

Līdzīga gaisa temperatūra saglabāsies arī nākamās darba nedēļas sākumā, kad arī tiks novērotas pērkona lietusgāzes. Darba nedēļas beigās laiks kļūs ne tikai sausāks, bet arī vēsāks.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu