Kurzemē un Latgalē Līgo vakarā jārēķinās ar negaisu (15)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Svētdien līdz diviem pēcpusdienā Latvijā nav lijis, laiks ir visnotaļ saulains un ar lēnu vēju; Kurzemi no dienvidiem sasniedz daži nelieli lietus mākoņi. Gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā +24..+27 grādi, bet Latgales austrumos, kur vairāk mākoņu, kā arī vietām piekrastē ir +20..+23 grādi, liecina meteoroloģiskā informācija.

Šodien laika apstākļus Latvijā noteiks pazemināta spiediena apgabals, tādēļ

dienas gaitā mākoņu daudzums pakāpeniski palielināsies,

un vietām, galvenokārt valsts dienvidos, ir gaidāmas pērkona lietusgāzes. Šodien Latvijā pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā var būt brāzmains.

Līgo vakarā vietām -

ar lielāku varbūtību Kurzemē, arī Latgalē - gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Jāņu naktī un dienā jau daudzviet valstī tiek prognozēts īslaicīgs lietus, vietām gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes.

Vietām ir iespējama arī krusa

Negaisa mākoņi virzīsies no dienvidiem uz ziemeļiem, atsevišķās vietās tie var atnest arī krusu un lielas vēja brāzmas. Pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš, Kurzemē dominēs ziemeļu vējš.

Nakts būs viena no visu laiku siltākajām Jāņu naktīm - gaisa temperatūra pazemināsies līdz +14..+19 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +20..+26 grādiem, saulainākās vietās termometra stabiņš pakāpsies līdz +27..+29 grādiem.

Rīgā iespējamas stipras lietusgāzes

Rīgā Jāņos palaikam gaidāms lietus, iespējamas stipras pērkona lietusgāzes, svētku nakts gan vēl varētu paiet bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +18 grādiem, dienā gaidāmi +24 grādi.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu