Naktī bijuši tikai +8 grādi, svētdien atkal līdz +28 grādiem (11)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdien valsts lielākajā daļā saule gaisu sasildīs līdz +24..+28 grādiem, bet vietām piekrastē un zem mākoņainām debesīm Latgalē nekļūs siltāk par +21..+23 grādiem. Dažviet Latgalē līs, dienas otrajā pusē arī citviet valstī veidosies lokālas lietusgāzes un pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, piekrastē gaidāma jūras brīze.

Gaidāms stiprs karstums Latgalē un Vidzemes augstienē

Šodien laika periodā no plkst.11 līdz 15 atsevišķos rajonos Latvijā, galvenokārt Latgalē un Vidzemes augstienē, kā arī Stendē gaidāms stiprs karstums - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 27 grādiem, skaidroja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Pārējā Latvijas teritorijā temperatūra dienas vidū sasniegs plus 23, plus 24 grādus, izņemot jūras piekrasti - Liepāju, Ventspili un Pāvilostu, kur gaiss iesils līdz plus 21 grādam.

Pēc pusdienas vietās, kur būs liels karstums, gaidāms lietus, iespējams, arī pērkona negaiss.

Kā ziņots, šajās brīvdienās Baltkrievijas mazkustīgā ciklona ietekmē Latvijas austrumos vēl nedaudz līs un būs gaidāms arī pērkona negaiss. Gaisa temperatūra dienā pakāpsies līdz plus 20, plus 25 grādiem, dažviet arī līdz plus 27 grādiem, savukārt naktīs būs plus 13, plus 18 grādi.

Rīgā pārsvarā saulaina diena. Pēcpusdienā vai vakarā galvaspilsētas tuvumā veidosies lietus mākoņi, kas var skart dažus Rīgas rajonus. Pūšot lēnam vējam, gaiss sasils līdz +27 grādiem, jūras tuvumā - līdz +23 grādiem.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Saules ultravioletā radiācija saglabājas augsta, tādēļ

laikā no plkst.12 līdz 15 jāizvairās no sauļošanās bez aizsargkrēma.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra lielākajās

upēs un ezeros ir +20..+24 grādi, jūras piekrastē - +16..+18 grādu,

vien Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, tostarp Jūrmalā, aptuveni +20 grādu.

Naktī gaiss atdzisis līdz +8 grādiem

Lai gan sestdien gaisa temperatūra Latvijā sasniedza +27 grādus, nakts uz svētdienu bija dzestra - gaiss atdzisa līdz pat +8 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

+8 grādi svētdienas saullēktā reģistrēti Ventspils lidostā, līdzīga gaisa temperatūra tobrīd bija arī Zosēnos, Vidzemes augstienē. Citviet valstī gaiss atdzisa līdz +10..+15 grādiem.

Vietām, galvenokārt Kurzemē, veidojās migla, agrā rītā Liepājas un Ventspils lidostā redzamība uz brīdi saruka līdz 200 metriem.

Svētdienas rītā valsts lielākajā daļā spīd saule, vietām Latgalē līst. Daugavpils apkaimi rīta agrumā atkal skāra stiprs lietus. Nokrišņu daudzums Daugavpils lidostā pēdējās diennakts laikā sasniedzis 33 milimetrus.

Vēja pārsvarā nav.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš lēns mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra pusseptiņos rītā +16..+18 grādu, piepilsētā +13..+16 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,2 grādiem Ventspils ostā līdz +27,2 grādiem Rēzeknē.

13.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36 grādi Grieķijā un Spānijā, kā arī +39 grādi Kiprā. Londonā gaiss sakarsa līdz +31 grādam, un +30 grādu atzīme Lielbritānijā sestdien tika sasniegta pirmo reizi šogad.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu