Austrijā pārspēts karstuma rekords (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sestdien, 3.augustā, Austrijā reģistrēta pati augstākā gaisa temperatūra valsts meteoroloģisko novērojumu vēsturē, un sinoptiķi brīdina, ka ārkārtējs karstums saglabāsies vēl vairākas dienas.

Nacionālais meteoroloģijas dienests paziņojis, ka jaunais Austrijas karstuma rekords ir +39,9 grādi, kas sestdien reģistrēti Karintijas federālajā zemā, Austrijas dienvidos, novērojumu stacijā «Dellach im Drautal».

Arī iepriekšējais karstuma rekords, +39,7 grādi 1983.gada 27.jūlijā, tika fiksēts šajā pašā vietā. Meteoroloģiskie novērojumi Austrijā tiek veikti kopš 19.gadsimta vidus, kad sāka darboties atsevišķas meteoroloģiskās stacijas, patlaban to skaits pieaudzis līdz 270.

Sestdien Vīnē ar +38,5 grādiem tika pārspēts valsts galvaspilsētas augusta karstuma rekords.

Karstuma rekordi gan pēdējās dienās, gan jūlija karstuma vilnī krituši daudzviet Eiropā, un liela svelme gaidāma arī nākamnedēļ.

Sarkanais – augstākās pakāpes – brīdinājums par ārkārtēji augstu gaisa temperatūru svētdien ir spēkā Polijā, Ungārijā, Slovēnijā, Horvātijā, Serbijā, Bosnijā un Hercegovinā, kā arī Melnkalnē. Zemākas pakāpes brīdinājumi par karstumu izsludināti vēl deviņās Eiropas valstīs, tajā skaitā Latvijā, liecina Eiropas valstu meteoroloģisko brīdinājumu sistēmā "Meteoalarm» publicētā informācija.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu