Latgalē stiprā lietus dēļ lūzuši koki (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Stiprs lietus sestdienas vakarā skāra lielāko daļu Zemgales, Vidzemes un Latgales. Latgalē no ceļa brauktuvēm sestdienas vēlā vakarā novākti vairāki nolūzuši koki, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Pēc pērkona negaisa plosīšanās sestdienas vakarā un pagājušajā naktī, svētdienas rītā Latgales dienvidaustrumu daļā atkal ir pērkona lietusgāzes.

Kopumā saņemti astoņi šādi izsaukumi. Pirmais izsaukums saņemts pulksten 22.45, bet visas sekas tikušas novērstas ap vieniem naktī.

Daugavpils novada Naujenes pagastā uz šosejas Rīga–Daugavpils–Krāslava–Baltkrievijas robeža (Paternieki) braucamās daļas bija sakrituši 30 koki. Citur Latvijā šādi postījumi vakar nav reģistrēti. Lokāla vētra bija skārusi tikai Daugavpils novadu.

Stiprs lietus sestdienas vakarā skāra lielāko daļu Zemgales, Vidzemes un Latgales. Meteoroloģiskā informācija liecina, ka Jēkabpils pusē lietus un pērkona negaisa intensitāte bijusi vislielākā.

Lietus dēļ pārtrauc izrādi

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā Jēkabpilī, Krustpils saliņā, otrā cēliena sākumā tika pārtraukts Latvijas Nacionālā baleta iestudējums «Žizele».

Pirmā cēliena laikā bija tikai īslaicīgs lietus, bet starpbrīdī sākās spēcīga lietusgāze, ko pavadīja spilgti zibens uzplaiksnījumi. Lai gan otrais cēliens tika sākts, pēc pāris minūtēm baleta izrādi pārtrauca, jo pielijušās skatuves dēļ dejotājiem kļuva bīstami turpināt uzstāšanos.

Latvijas Nacionālā baleta pārstāvji atvainojās skatītājiem un solīja Jēkabpilī atgriezties.

Daļa skatītāju slikto laikapstākļu dēļ estrādi pameta pirms otrā cēliena sākuma.

Dienas gaitā daudzviet īslaicīgi līs

Svētdien vietām, bet dienas otrajā pusē jau daudzviet Latvijā īslaicīgi līs, tostarp gaidāmas pērkona lietusgāzes, ko dažviet var pavadīt krusa. Mākoņi virzīsies no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem.

Uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19..+23 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, bet negaisa mākoņi vietām atnesīs stipras vēja brāzmas.

Rīgā dienas otrajā pusē gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, negaisa laikā - brāzmains vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +23 grādi.

Laikapstākļus nosaka plašs zema spiediena apgabals.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros ir +20..+23 grādi, jūras piekrastē - pārsvarā +17..+20 grādu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu