Nokrišņu daudzums Rucavā sasniedzis pusi no mēneša normas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līdz 2.septembra rītam nokrišņu daudzums Rucavā sasniedzis 38 milimetrus, kas atbilst aptuveni pusei no visa mēneša normas. Daudzviet Kurzemē un Zemgales dienvidrietumos turpina spēcīgi līt, mazāk stiprs lietus ir arī daudzviet citviet valstī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Septembra pirmajā diennaktī pār Rucavu nolija desmit milimetru nokrišņu, savukārt pagājušajā naktī – 28,5 milimetri. Liepājā un Ventspilī nokrišņu daudzums naktī uz pirmdienu bija 17 milimetru.

Lielākais nokrišņu daudzums svētdien, 1.septembrī, konstatēts Valkā, kur Igaunijai piederošajā Valgas meteostacijā tas sasniedza 22 milimetrus.

Stiprākais septembra lietus Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē reģistrēts 2009.gada 16.-17.septembrī Krāslavas novada Piedrujā – deviņu stundu laikā bija 105 milimetri nokrišņu.

Savukārt pirms diviem gadiem - 2011.gada 1.septembra rītā - pērkona negaiss Ventspilij trīs stundās atnesa 67 milimetrus lietus, izraisot lokālus plūdus.

Jau ziņots, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm vēl līdz otrdienas rītam Latvijā bagātīgi līs, bet nedēļas lielākā daļa paies bez nokrišņiem un bieži spīdēs saule.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu