Vakarā un naktī vēl stipri līs, jūrā gaidāma vētra

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdiena Latvijā ir vēsākā diena kopš pavasara – divos dienā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11 grādiem Alūksnē līdz +15 grādiem Jelgavā. Baltijas jūrā vējš pakāpeniski pāraug vētrā, naktī stipras vēja brāzmas un lieli viļņi trieksies pret Kurzemes krastu.

Naktī turpinoties lietum, vietām nokrišņu daudzums sasniegs 15 līdz 17 milimetrus. Tas atbilstot stipram lietum.

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu pārsvarā saglabāsies apmācies un lietains laiks, vietām līs stipri. Otrdiena jau būs visai saulaina un vairs tikai vietām nedaudz īslaicīgi līs, taču pūtīs brāzmains ziemeļu vējš.

Tā ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 10-15 metriem sekunde, naktī Kurzemes krastā – līdz 17-22 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +8..+11 grādu, piekrastē – līdz +14 grādiem. Dienā saule gaisu sasildīs līdz +17..+19 grādiem.

Rīgā līdz nakts sākumam bagātīgi līs, pēc tam līdz otrdienas rītam gaidāms neliels lietus. Dienā saule mīsies ar mākoņiem un nokrišņi maz iespējami. Iegriezīsies spēcīgs ziemeļu vējš ar brāzmām līdz 15 metriem sekundē, gaisa temperatūra paaugstināsies no +10 grādiem naktī līdz +18..+19 grādiem dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu