Nokrišņu daudzums valstī sasniedzis 40% no mēneša normas (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Līdz 3.septembra rītam nokrišņu daudzums Latvijā vidēji sasniedzis 28 milimetrus jeb 40 procentu no mēneša normas, liecina apkopotie Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Visstiprāk lijis Rucavā, kur nokrišņu summa septembra pirmajās 55 stundās bija 66 milimetri, kas ir tuvu visa mēneša normai. Otrajā vietā ierindojas Ainaži ar 52 milimetriem lietus, trešo vietu ieņem Liepāja, kur nokrišņu daudzums sasniedzis 48 milimetrus.

Vismazāk lijis valsts austrumos, kur Alūksnē līdz šim bijis 11 milimetru nokrišņu, arī Kolkā un Priekuļos lietus daudzums nav pārsniedzis 15 milimetru.

Rīgas centrā nokrišņu kopsumma sasniegsi 22 milimetrus, lidostā «Rīga» – 26 milimetrus jeb trešdaļu no visa mēneša ilggadējā vidējā daudzuma.

Sinoptiķi prognozē, ka turpmākajā nedēļā Latvijā būs pārsvarā sauss un bieži saulains laiks. Gaisa temperatūra šajā nedēļas nogalē paaugstināsies līdz +23 grādiem, bet naktis būs vēsas un vietām veidosies migla.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu