Pirmo reizi šosezon gaisa temperatūra noslīdējusi zem nulles (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdienas saullēktā pirmo reizi kopš pavasara gaisa temperatūra vietām Latvijā sasniegusi nulles atzīmi un pat noslīdējusi dažas grāda desmitdaļas zem tās, līdz ar to piedzīvots pirmais sals šoruden, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tik zema gaisa temperatūra reģistrēta Vidzemes augstienē - Amatas novada Melturos un Jaunpiebalgas novada Zosēnos. Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija +1..+6 grādi, dažviet piekrastē +7..+8 grādi.

Gaisa temperatūru meteoroloģisko novērojumu stacijās mēra pusotra līdz divu metru augstumā, bet zāles virskārtā tā var būt pat par sešiem grādiem zemāka, tādējādi salnas sestdien, visticamāk, skārušas daudzas vietas Latvijā.

Pērn pirmais sals Latvijā tika reģistrēts tikai 12.oktobrī, savukārt agrākais datums, kurā gaisa temperatūra divu metru augstumā noslīdējusi zem nulles, ir 1984.gada 27.augusts.

Latvijas debesis ir skaidras, vietām - īpaši Kurzemē - saglabājas migla. Vēja tikpat kā nav.

Arī Rīgā piedzīvots aukstākais rīts kopš pavasara - pilsētas centrā gaisa temperatūra saullēktā noslīdēja līdz +8 grādiem, citviet vēl zemāk, dažviet Pierīgā sasniedzot +2..+3 grādus. Dominē bezvējš un debesis ir skaidras.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,5 grādiem Alūksnē līdz +22,5 grādiem Saldū. 6.septembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +33..+34 grādi Grieķijā, Itālijā, Kiprā, Spānijā un Vācijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu