Stiprā lietus dēļ Rīgā satiksmi daudzviet apgrūtina lielas peļķes (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Naktī un šorīt Rīgā ik pa laikam stipri līst, tādēļ daudzviet ielās izveidojušās lielas peļķes, kas apgrūtina satiksmi.

Kā novērojām, peļķes izveidojušās tradicionālajās vietās, kur tās veidojas vienmēr, kad līst stiprs lietus.

Spēcīgā negaisa laikā vairākās vietās lūzuši koki, vietām traucējot satiksmi, informēja Valsts ugundzēsības un glābšanas dienestā.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras prognozes, šodien Rīgā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, līs ilgstošs lietus. Dienā atkal iespējams stiprs lietus. Iespējams arī pērkona negaiss un krusa.

Pūtīs ziemeļrietumu vējš ar ātrumu 8-11 metri sekundē, brāzmās sasniedzot ātrumu 20 metri sekundē.

Gaisa temperatūra būs plus 12, plus 14 grādi.

Pirmdienas rītā vietām stipri nokrišņi un lielas vēja brāzmas

Pirmdienas rītā vietām Latvijā - galvenokārt valsts centrālajā daļā - ir lietusgāzes, iespējama arī krusa un pērkona negaiss, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš mērens ziemeļrietumu vējš, piekrastē tas ir spēcīgs, un visā valstī vējš pastiprinās. Kurzemes piekrastē reģistrētas vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē, tikpat stiprs vējš vietām citviet Latvijā fiksēts negaisa laikā.

Debesis ir daļēji mākoņainas, gaisa temperatūra pazeminājusies līdz +5..+9 grādiem, bet piekrastē - līdz +8..+13 grādiem.

Rīgā brīžiem līst, vietām stipri, iespējama krusa un pērkona negaiss. Pēc trijiem naktī galvaspilsētā plosījās negaiss, kas uzmodināja ne vienu vien rīdzinieku, centrā tika reģistrētas vēja brāzmas līdz 16 metriem sekundē un lietusgāzes vietām pavadīja krusa. Gaisa temperatūra +10 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +13,5 grādiem Zosēnos līdz +15,9 grādiem Liepājā. Stiprākais lietus skāra Ziemeļkurzemi, kur nokrišņu daudzums Ventspilī, Kolkā un Stendē sasniedza 20-22 milimetrus.

22.septembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +36 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra pirmdienas rītā ir -4 grādi augstākajos kalnos Bulgārijā un Rumānijā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu