Rīgu atkal skāris pērkona negaiss un krusa (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Naktī uz trešdienu un trešdienas rītā no jūras nākoši mākoņi Rīgai atnesuši vairākkārtējas lietusgāzes, vietām arī krusu un pērkona negaisu, un no ziemeļiem galvaspilsētai tuvojas jauni mākoņi ar nokrišņiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām Rīgā un tās apkaimē iespējams arī slapjš sniegs. Gaisa temperatūra galvaspilsētā pazeminājusies līdz +5 grādiem, bet netālu uz austrumiem no Rīgas ir tikai +1 grāds.

Nokrišņi trešdienas rītā ir vienīgi Rīgas reģionā un teritorijā uz dienvidiem no galvaspilsētas - vietām Zemgalē. Valsts lielākajā daļā ir skaidrs laiks vai mainīgs mākoņu daudzums, gaisa temperatūra +1..+4 grādi, zem mākoņiem vietām līdz +6 grādiem, piekrastē - līdz +8 grādiem.

Uz zāles daudzviet salna.

Pūš lēns līdz mērens rietumu un ziemeļu vējš, Ziemeļkurzemes piekrastē tas ir nedaudz stiprāks - ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10,6 grādiem Zosēnos līdz +13,4 grādiem Pāvilostā un Skrīveros.

24.septembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija aptuveni +30 grādu Francijā, Itālijā un Portugālē, kā arī +32 grādi Grieķijā un +33 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā ir -6 grādi Skandināvijas kalnos un -8 grādi augstākajos Slovākijas kalnos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu