Vidzemē sals sasniedzis -4 grādus (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdienas rītā teju visā Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra noslīdējusi zem nulles, visaukstākais laiks ir Vidzemē, kur Amatas novada Melturos reģistrēti pat -4 grādi, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Tā ir zemākā gaisa temperatūra Latvijā kopš pavasara.

Kurzemē, Zemgalē un Rīgā gaiss atdzisis līdz 0..+3 grādiem, vien Kurzemes rietumu piekrastē saglabājas nedaudz siltāks laiks - šeit ir +2..+7 grādi.

Valsts austrumu daļā debesis ir pārsvarā skaidras, citviet - daļēji mākoņainas. Dažviet Kurzemē un Vidzemes dienvidrietumos ir nelieli īslaicīgi nokrišņi. Pastāv iespēja, ka uz Vidzemes ceļiem dažviet izveidojies apledojums.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, vietām ir nokrišņi. Trešdienas vakarā spēcīga krusa vietām Rīgā zemi noklāja baltu.

Ceturtdienas rītā pūš lēns dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra ir +3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8,1 grāda Zosēnos līdz +11,1 grādam Pāvilostā.

25.septembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +33..+34 grādi Grieķijā un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā ir -6 grādi vietām Skandināvijā un Krievijas ziemeļos.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu