Vai ļausi nocirst 40 kokus Brīvības gatvē? (43)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas pilsētas būvvalde sākusi sabiedrisko apspriešanu par ieceri nocirst 40 kokus Rīgā, Brīvības gatvē, VEF trešā korpusa rekonstrukcijas gaitā. Pamatojoties uz Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas lēmumu, publiskai apspriešanai tiek nodota 31 kļavas, trīs zirgkastaņu, vienas blīgznas un piecu bērzu ciršana, kas paredzēta projekta «Ražošanas korpusa rekonstrukcija» Rīgā, Brīvības gatvē 214i gaitā.

Zemes īpašnieks SIA «STARJT» ir iecerējis veikt bijušā VEF trešā korpusa rekonstrukciju un fasāžu restaurāciju, nojaucot degradējušās padomju laika piebūvētās palīgēkas un atjaunojot pilsētai industriālās arhitektūras pieminekli sākotnējā veidolā.

Valsts nozīmes kultūras pieminekļa restaurācijai, kā arī rekonstrukcijai, tajā skaitā pamatu žāvēšanai un izolēšanai, ir nepieciešama gar Ūnijas ielu augošo koku izciršana. Koku ciršana ir nepieciešama arī pamatu tehniskā stāvokļa stabilizācijai, jo saknes urbjas pamatos. Savukārt zari nosveras uz ielas apgaismojuma gaisa vadiem.

Publiskā apspriešana notiek līdz 30.oktobrim. Rakstiskas atsauksmes - aizpildītas aptaujas lapas - iespējams iesniegt vai nosūtīt pa pastu Rīgas pilsētas būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Rīgā, Amatu ielā 4, pirmajā stāvā apmeklētāju pieņemšanas laikā - pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 10 līdz 19, otrdienās un trešdienās - no plkst. 9 līdz 16, piektdienās - no plkst. 9 līdz 14.

Atsauksmes var iesniegt arī jebkurā Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē, jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā vai elektroniski aizpildīt un nosūtīt portālā «www.riga.lv» sadaļā «e-pakalpojumi».

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Rīgas pilsētas būvvalde ziņojumu par publiskās apspriešanas rezultātiem virzīs izskatīšanai Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijas sēdē.

Iepazīties ar koku ciršanas ieceres materiāliem, kā arī saņemt sīkāku informāciju par plānoto koku ciršanu iespējams Rīgas pilsētas būvvaldes Apstādījumu inspekcijā Rīgā, Amatu ielā 4, 206. kabinetā apmeklētāju pieņemšanas laikā - pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 14 līdz 18, kā arī pa tālruni 67012976 vai arī Rīgas pilsētas būvvaldes portālā «www.rpbv.lv», vai pie koku ciršanas ierosinātājas SIA «STARJT» kontakttpersonas Lienes Strautmanes-Kažes pa tālruni 67317706.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu