Latgali sasniegusi vētra; bojā gājis vīrietis (40)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdienas rītā visā Vidzemē, Latgalē un Sēlijā turpinās stiprs lietus. Latvijas austrumu pierobežu sasniedz vismaz 25 m/s stipras vēja brāzmas. Latgalē pirmdienas rītā, vēja lauztam kokam uzkrītot automašīnai, gājis bojā cilvēks, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pievienota jaunākā informācija

Traģiskais negadījums notika Griškānu pagasta Janapoles sādžā. Tas ir pirmais vētras upuris Latvijā, atzina dienestā.

Koks bija uzkritis braucošai automašīnai ar trim cilvēkiem. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka uz mašīnas vējstikla ir uzkritis koks. Bojāgājušais pēc sākotnējās informācijas ir šoferis. Vīrieši braukuši uz darbu. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 6.45.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola sacīja, ka bojā gājušais vīrietis bijis 50 gadus vecs un miris pirms mediķu ierašanās.

Pasažieri nogādāti slimnīcā

Savukārt automašīnas pasažieri nogādāti slimnīcā ar nopietnām traumām, tomēr stabilā stāvoklī, sacīja Vītola. Viens no cietušajiem ir 25 gadus vecs vīrietis, kurš negadījumā guvis smadzeņu satricinājumu, bet otrs - 31 gadu vecs vīrietis, kurš guvis mugurkaula kakla daļas bojājumu.

Policija sāks kriminālprocesu par vētras laikā pirmdienas rītā Latgalē bojāgājušo vīrieti.

Bez elektrības - 5000 klientu

Šodien plkst.10 spēcīgais vējš bija radījis elektroenerģijas piegādes traucējumus aptuveni 5000 klientu, informēja AS «Sadales tīkls» preses sekretāre Ilze Rubene.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā vētra no Baltkrievijas virzās tālāk uz ziemeļiem, šķērsojot Latgali. milimetru, Skrīveros - 18 milimetru. Sagaidāms, ka kopējais lietus daudzums dažviet valsts austrumu pusē pārsniegs 20 milimetru.

Latgali no dienvidiem sasniegusi vētra -

īsi pēc pieciem rītā stiprs vējš sākās Daugavpils apkaimē.

Rietumu vēja ātrums brāzmās Latgalē no rīta pārsniegs 20 metru sekundē, stiprs vējš būs arī Vidzemes austrumos, it īpaši Alūksnes pusē, kur vētra varētu sākties ap deviņiem rītā.

Valsts rietumu pusē pūš mērens rietumu vējš, ziemeļaustrumu novados pagaidām ir lēns vējš, valsts vidienē reģistrētas rietumu vēja brāzmas līdz 12-16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra ir +6..+10 grādu.

Rīgā vēl turpinās lietus, tā intensitāte samazinās,

gaisa temperatūra +7 grādi. Pūš mērens rietumu vējš, īsi pēc trijiem naktī tā ātrums brāzmās sasniedza 16 metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,9 grādiem Priekuļos līdz +11,3 grādiem Daugavpilī.

3.novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +29 grādi dažviet Itālijas un Spānijas dienvidaustrumu piekrastē un +30 grādu Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī bija -13 grādu augstākajās Alpu virsotnēs un -20 grādu Krievijas Eiropas daļas ziemeļaustrumos.

Latvijas austrumu pierobežu sasniedz vismaz 25 m/s stipras vēja brāzmas

Pirmdienas rītā vētra no Baltkrievijas virzās tālāk uz ziemeļiem, šķērsojot Latgali un tuvojoties Alūksnei.

Baltkrievijas pilsētā Verhņedvinskā, aptuveni 20 kilometru no Latvijas robežas, vēja ātrums brāzmās īsi pēc sešiem rītā sasniedza vismaz 25 metrus sekundē. Saskaņā ar prognozēm

Latvijas un Krievijas pierobežā pirmdienas rītā gaidāms pat stiprāks vējš nekā Baltkrievijā.

Lielākie vētras postījumi Latvijā gaidāmi Dagdas, Ludzas, Zilupes, Rēzeknes, Ciblas, Kārsavas, Baltinavas, Balvu, Viļakas un Alūksnes novadā.

Visstiprākie vēji pirmdien plosīsies aiz Latvijas robežas - Krievijā, kur prognozētas vēja brāzmas līdz 30 m/s un plaši postījumi mežos.

Jau ziņots, ka pirmdien Latvijā starp mākoņiem uzspīdēs saule, valsts ziemeļaustrumos priekšpusdienā turpinās pamatīgi līt. Citviet valstī vietām gaidāms īslaicīgs lietus un krusa. Pūtīs rietumu, dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 12-17 m/s, stiprāks vējš saglabāsies valsts austrumos. Gaisa temperatūra būs +6..+10 grādu.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu