Daugavpilī naktī sals sasniedzis mīnus 7,6 grādus (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā naktī gaisa temperatūra valsts austrumu reģionos un rietumu daļā bija stipri atšķirīga - no mīnus 7,6 grādiem Daugavpilī līdz plus 4,3 grādiem Liepājā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Daugavpilī viszemākā gaisa temperatūra fiksēta plkst. 3 naktī - mīnus 7,6 grādi, un tā arī ir viszemākā gaisa temperatūra, kas pagājušajā naktī Latvijā ir reģistrēta. Mīnus 6,3 grādi fiksēti Alūksnes un Zosēnu novērojumu stacijās, bet Rūjienā plkst.20 gaisa temperatūra noslīdēja līdz mīnus 5,6 grādiem, Zīlānos plkst.1 naktī gaiss atdzisa līdz mīnus 5,8 grādiem.

Uz rīta pusi gan gaisa temperatūra paaugstinājās un plkst. 8 viszemākā gaisa temperatūra fiksēta Daugavpilī - mīnus 2,9 grādiem. Arī citviet Latgalē un Ziemeļvidzemē gaisa temperatūra nav augstāka par nulle grādiem.

Atšķirīga situācija ir Zemgalē un Vidzemē, kur gaisa temperatūra naktī tikai vietām noslīdēja zem nulle grādu atzīmes, taču pārsvarā tā bija augstāka. Bauskā plkst. 23 termometra stabiņš noslīdēja līdz mīnus 4,1 grādam, Dobelē zemākā gaisa temperatūra reģistrēta plkst. 21, kad tā bija mīnus 1,6 grādi, bet Jelgavā plkst. 22 bija mīnus 5,5 grādi. Tikmēr Kurzemē zemākā gaisa temperatūra fiksēta Stendē - plkst. 22 tur bija mīnus 2,2 grādi, tikmēr Ventspilī gaisa temperatūra nav noslīdējusi zem nulle grādu atzīmes, un, piemēram, plkst.8 tur gaiss iesilis līdz plus 6,7 grādiem. Arī Liepājā gaisa temperatūra no plus 3,8 grādiem plkst.23 pakāpusies līdz 5,9 grādiem plkst.8.

Rīgā zemākā gaisa temperatūra fiksēta pusnaktī, kad bija mīnus 1,8 grādi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu