Aizvadīta šoruden aukstākā nakts (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdienas rītā visā Latvijā, izņemot Dienvidkurzemes piekrasti, gaisa temperatūra noslīdējusi zem nulles, lielākais sals reģistrēts Vidzemē, tostarp -9 grādi Ainažos, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tā ir līdz šim zemākā gaisa temperatūra, kas šosezon reģistrēta Latvijā. Iepriekšējais lielākais sals bija -8 grādi vietām Latgalē un Vidzemē 26.-27.novembrī, kā arī 22.oktobrī.

Daudzviet Vidzemē septiņos rītā bija -7..-8 grādi, Mērsragā gaiss atdzisis līdz -7 grādiem, savukārt vietām Pierīgā - līdz -6 grādiem. Mākoņi daļēji klāj debesis, būtisku nokrišņu nav. Vietām, tostarp Madonas un Viļānu apkaimē, ir migla un sarma. Dominē bezvējš.

Braukšanas apstākļi kopumā apmierinoši, brauktuves pārsvarā sausas, vien Gulbenes apkaimē rīta agrumā konstatēts apledojums.

Rīgā daļēji apmācies laiks, pūš lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra -4 grādi, kas ir līdz šim lielākais sals šosezon galvaspilsētā.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,3 grādiem Alūksnē līdz +5,3 grādiem Liepājā.

29.novembra augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +19 grādu dažviet Grieķijas un Spānijas dienvidu piekrastē, kā arī +23 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī bija -22 grādi Somijas un Krievijas ziemeļos.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu