Vietām Japānā stiprākais sniegputenis novērojumu vēsturē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien un sestdien, 14.-15.februārī, Japānu skārusi ārkārtīgi stipra snigšana, dažviet Tokijas apkaimē vienas diennakts laikā uzsnidzis vairāk nekā metru dziļš sniegs, pārspējot visus līdzšinējos rekordus, liecina uzņēmuma «Weather Underground» apkopotā informācija.iegs, pārspējot visus līdzšinējos rekordus, liecina uzņēmuma «Weather Underground» apkopotā informācija.

Kofu pilsētā, aptuveni 80 kilometru uz rietumiem no Tokijas, izveidojusies 114 centimetru augsta sniega kārta, turklāt 106 centimetri sniega uzsniga tikai vienas diennakts laikā. Iepriekšējais sniega segas rekords šajā vietā bija 49 centimetri 1998.gada janvārī, un meteoroloģiskie mērījumi šeit tiek veikti jau kopš 1894.gada.

Dažviet kalnos Tokijas apkaimē divās dienās uzsniguši pat 143 centimetri sniega – tik intensīva snigšana nav pieredzēta vismaz pēdējos simts gados.

Tokijas centrā uzsniga 27 centimetri sniega – aptuveni tikpat, cik iepriekšējā sniega vētrā pirms nedēļas. Pirms tam 45 gadu garumā Tokijā ne reizi nebija snidzis tik stipri.

Pēc snigšanas Tokijā sākās spēcīgs lietus, novērota arī krusa un pērkona negaiss. Piektdien un naktī uz sestdienu nokrišņu daudzums Tokijā sasniedza 85 milimetrus jeb 140 procentu no mēneša normas.

Japānas sabiedriskā raidsabiedrība NHK vēstīja, ka kopš ceturtdienas vakara, kad snigšana sākas Japānas rietumos, ar to saistītos negadījumos gājuši bojā vismaz trīs cilvēki, bet 850 ir ievainoti, no kuriem viens atrodas komā.

Vismaz 628 lidmašīnu reisu, no kuriem lielākā daļa ir iekšzemes, sestdien ir atcelti Hanedas un citās lidostas Japānas austrumos. Piektdien spēcīgās snigšanas dēļ atcelti tika vairāk nekā 260 reisu. Sniega dēļ ir kavēta arī ātrvilcienu satiksme, bet kūstošā sniega radīto ūdeņu dēļ daudzviet ir apgrūtināta arī pārvietošanās ar automašīnu.

Bez elektrības sniega un spēcīgā vēja dēļ palikuši ap 187 tūkstoši mājsaimniecību, galvenokārt Japānas austrumu daļā.

Jau ziņots, ka 8.-9.februāra sniega vētrā Japānā gāja bojā 11 un tika ievainoti vairāk nekā 1200 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu