Pirmo reizi šogad gaiss iesilis līdz +10 grādiem; visa nedēļa būs silta (6)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmdienas pēcpusdienā Mērsragā un Kolkā gaisa temperatūra pakāpās līdz +10,0..+10,3 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tik augsta gaisa temperatūra Latvijā bija pirmo reizi kopš pērnā gada novembra. +10 grādu atzīme šogad pārsniegta pusotru mēnesi agrāk nekā pērn, kad tas notika tikai 12.aprīlī.

Valsts lielākajā daļā pirmdienas pēcpusdienā saule gaisu sasildīja līdz +6..+10 grādiem, tostarp līdz +9 grādiem Rīgā. Vēsāks laiks bija Latgales dienvidos pie Baltkrievijas robežas, kur biezas mākoņu segas dēļ nekļuva siltāks par 0..+2 grādiem.

Zvejniekciemā, Skultes meteoroloģisko novērojumu stacijā, ar +8,0 grādiem tika sasniegts jauns 24.februāra siltuma rekords, pārspējot 1990.gadā reģistrētos +7,8 grādus. Savukārt Rīgā 1990.gada 24.februārī gaiss sasila līdz pat +13,5 grādiem.

Tuvākajā naktī valsts lielākajā daļā debesis apmāksies, prognozē sinoptiķi. Otrdienas naktī un priekšpusdienā vietām gaidāma dūmaka, iespējams arī neliels smidzinošs lietus un apledojums.

Gaisa temperatūra naktī uz otrdienu pazemināsies līdz +2..-3 grādiem, dienā tā paaugstināsies līdz +2..+8 grādiem. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā otrdien gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bez ievērojamiem nokrišņiem. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra būs +1 grāds naktī un +5..+6 grādi pēcpusdienā.

Sinoptiķi šonedēļ prognozē pavasarīgu laiku

Līdzīgi kā vakar un šodien, arī turpmāko nedēļu sinoptiķi sola pavasarīgu laiku, aģentūra uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Turpmākajās dienās lielākoties spīdēs saule un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Gaisa temperatūra dienā sasniegs plus 3, plus 8 grādus, bet naktīs pazemināsies līdz nullei, mīnus 5 grādiem.

Nedēļas nogalē debesis pakāpeniski aizklās mākoņi, tāpēc gaiss naktīs vairs tik ļoti neatdzisīs. Taču arī dienā gaisa temperatūra būs par diviem, četriem grādiem zemāka nekā nedēļas sākumā.

Visu nedēļu valdīs dienvidu, dienvidaustrumu vēji, kas pakāpeniski pierims, bet jauna nokrišņu zona Latviju sasniegs tikai nākamās nedēļas sākumā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu