Marts būs siltāks nekā parasti (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pagājušā mēneša vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija aptuveni +0,5 grādi jeb 5,2 grādus augstāka par normu, liecina apkopotie Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tādējādi šā gada februāris bija siltākais kopš 2008.gada, kad mēneša vidējā gaisa temperatūra sasniedza +1,7 grādus. Vissiltākais ziemu noslēdzošais mēnesis piedzīvots 1990.gadā, kad februāra vidējā temperatūra bija pat +3,4 grādi.

Kalendārā ziema kopumā – 2013.gada decembris, 2014.gada janvāris un februāris – bija 2,7 grādus siltāka par normu, un tā bija siltākā ziema kopš 2007.-2008.gada.

Šogad jau no 7.februāra diennakts vidējā gaisa temperatūra valstī kopumā ir augstāka par nulli, līdz ar to

meteoroloģiskais pavasaris iestājies sešas nedēļas agrāk par daudzu gadu vidējo datumu.

Tuvākajā periodā saglabāsies silts laiks

Tuvākajā periodā saglabāsies silts laiks, gaisa temperatūra marta pirmajā pusē dažās saulainās dienās var pakāpties nedaudz virs +10 grādiem. Saskaņā ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra datiem marta pirmās desmit diennaktis būs aptuveni sešus grādus siltākas par ilggadējo vidējo rādītāju, - parasti marta sākumā vēl valda stabils sals, bet šogad vidējā gaisa temperatūra būs aptuveni +4 grādi.

Iespējams, ka marta vidū gaisa temperatūra pazemināsies un uzsnigs sniegs. Tomēr pašreizējās prognozes liecina, ka arī mēneša vidū un beigās vidējā gaisa temperatūra joprojām būs augstāka par normu, lai gan novirze vairs nebūs tik liela kā februārī un marta pirmajā pusē.

Atbilstoši amerikāņu «Climate Forecast System» prognozei

marts Latvijā gaidāms aptuveni trīs grādus siltāks par šā gadsimta pirmās desmitgades vidējo rādītāju.

Jau ziņots, ka ūdens līmenis upēs šopavasar būs krietni zemāks kā citus gadus, jo Latvijā nav sniega un stipri nokrišņi tuvākajā laikā nav gaidāmi.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu