Vietām jau pārspēts 21. marta siltuma rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Daugavpilī gaiss sasilis līdz +17,2 grādiem, kas ir pagaidām augstākā šogad reģistrētā gaisa temperatūra valstī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Papildināts viss teksts

Daugavpilī pārspēts 21.marta maksimālās gaisa temperatūras rekords, iepriekšējais siltākais 21.marts pilsētā bija 1974.gadā, kad gaiss sasila līdz +13,8 grādiem.

21.marta siltuma rekords piektdien labots arī Dobelē, Jēkabpilī, Skrīveros un Rēzeknē, kur gaisa temperatūra dienas vidū pakāpās līdz aptuveni +15 grādiem, un Bauskā, kur termometra stabiņš sasniedza +15,7 grādus.

Rīgā gaiss sasila līdz +15,5 grādiem;

nepārspēts paliek 1938.gada siltums, kad šajā dienā gaisa temperatūra galvaspilsētā paaugstinājās līdz nepilniem +18 grādiem.

Jau ziņots, ka vietām Kurzemes rietumos agrā piektdienas rītā gaisa temperatūra uz brīdi pakāpās līdz +12 grādiem, vēlāk šeit kļuva vēsāks. Divos pēcpusdienā gaisa temperatūra Liepājā un Ventspilī bija pazeminājusies līdz +5..+7 grādiem.

Dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās Latvijā sasniedza 14-19 metru sekundē, Kurzemē bija brāzmas līdz 22 metriem sekundē.

Marta pirmajā pusē Latvijā tika laboti 43 siltuma rekordi.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu