Arī naktī Latvijā dārdējis pērkons (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā naktī no plkst.2.10 līdz 2.35 arī Alūksnē novērots pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra publicētā informācija.

Jau ziņots, ka vēlā piektdienas vakarā Jēkabpilī un vietām citviet Latvijā kopā ar īslaicīgu lietusgāzi bija daži zibeņi un pērkona dārdi – pirmie šopavasar. Šā gada pirmais pērkona negaiss bija janvāra sākumā.

Sestdienas rīts Latvijā ir lielākoties mākoņains, bet daudzviet Kurzemē – skaidrs. Pagājušajā naktī kaut nedaudz uzlija valsts lielākajā daļā, no rīta būtisku nokrišņu vairs nav.

Pūš lēns rietumu, dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra +2..+7 grādi; sešos rītā Daugavpilī vēl bija +10 grādu, trijos naktī šeit bija pat +13 grādu.

Rīgā mākoņainas debesis, pūš viegls dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra +5..+6 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8,4 grādiem Liepājā līdz +17,5 grādiem Daugavpilī. Tā ir pagaidām augstākā šogad reģistrētā gaisa temperatūra valstī

21.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +25..+26 grādi Bosnijā un Hercegovinā, Spānijā un Kiprā; Polijā gaiss sasila līdz +23 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu bija -23 grādi Somijas ziemeļu daļā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu