Zālamana salās plūdos gājuši bojā vismaz 16 cilvēki (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plūdos, kas piemeklējuši Zālamana salas, gājuši bojā vismaz 16 cilvēki, 40 skaitās pazuduši bez vēsts, bet 49 000 zaudējuši pajumti, sestdien ziņo amatpersonas.

Sliktie sanitārijas apstākļi un tīra dzeramā ūdens trūkums radījis bažas par iespējamo tropu drudža uzliesmojumu.

Organizācijas «Glābiet bērnus» ārkārtas situāciju menedžeris Greiems Kenna aģentūrai AFP pavēstījis, ka situācija, šķiet, ir daudz sliktāka, nekā sākotnēji ticis uzskatīts.

Honiaras nacionālās slimnīcas morgs jau ir pārpildīts, un pagalmā novietota saldētava, lai varētu izvietot arvien pieaugošā bojāgājušo skaita mirstīgās atliekas.

Palīdzības dienestiem steidzami nepieciešamas teltis un nojumes, taču tās nav iespējams piegādāt, jo lidosta joprojām ir slēgta.

Ceturtdienas vakarā pēc tropiskās vētras no krastiem izgāja Matanikau upe, un plūdu ūdeņi aizskalojuši daudzas ēkas Honiaras centrā. Sagruvuši arī vairāki tilti un plašā apkārtnē bloķēti ceļi.

Straume bijusi tik spēcīga, ka daudzas ģimenes nav paspējušas paglābties.

Piektdienas vakarā Zālamana salas piemeklēja arī sešas magnitūdas stipra zemestrīce, taču par jauniem postījumiem un cietušajiem ziņas pagaidām nav saņemtas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu