Nikaragvā 6,1 magnitūdas zemestrīcē 24 ievainotie

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nikaragvā ceturtdien notika 6,1 magnitūdu stipra zemestrīce, kurā ievainoti vismaz 24 cilvēki un nodarīti postījumi desmitiem māju.

Spēcīgās zemestrīces epicentrs atradās 10 kilometrus uz rietumiem no Valjesanfransisko un 44 kilometrus uz ziemeļrietumiem no galvaspilsētas Managvas. Tās hipocentrs bija 13 kilometru dziļumā, paziņoja ASV Ģeoloģiskais dienests.

Zemestrīce bija sajūtama visā Nikaragvas Klusā okeāna piekrastē, kā arī valsts vidienē un kaimiņvalstīs Salvadorā un Kostarikā.

Dzeltenais trauksmes līmenis

Valsts prezidents Daniels Ortega izsludināja dzelteno trauksmes līmeni, atcēla mācības skolās Managvas un Leonas departamentos un aicināja cilvēkus būt uzmanīgiem.

Zemestrīcei sekoja vairāk nekā 350 pēcgrūdienu, no kuriem vismaz pieci bija stiprāki par piecām magnitūdām.

Vislielākie postījumi ir Nagarotes pilsētā, kas atrodas pie Managvas ezera 30 kilometrus no zemestrīces epicentra. Zemestrīcē tika ievainoti cilvēki Nagarotes un Mateares pilsētās.

Nagarotes, Mateares un Momotombo pilsētās sagruva vismaz 139 māju jumti un sienas. Uz dienvidiem no Managvas zemestrīce izraisīja zemes nogruvumu.

Foto: AP/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu