Uzmanību - šorīt daudzviet bieza migla un -4 grādu sals

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no +3 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -3 grādiem dažviet Vidzemē un Latgalē, naktī Ainažos sals uz brīdi sasniedza -4 grādus, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Daudzviet valstī ir migla, redzamība vietām nepārsniedz 200 metru. Migla konstatēta visos valsts reģionos. Nokrišņu nav. Pūš viegls vējš, daudzviet saglabājas bezvējš.

Rīgā gaisa temperatūra naktī zem skaidrām debesīm noslīdēja līdz +1..+2 grādiem, vietām piepilsētā - līdz -2 grādiem.

Otrdienas rītā galvaspilsētu pārņēmuši zemi mākoņi un migla,

vējš iegriežas no ziemeļrietumiem.

Otrdien vietām būs nokrišņi, dažviet piekrastē saglabāsies migla

Otrdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem, Latgales dienvidaustrumu daļā gaidāms apmācies laiks, bet dažviet piekrastē - galvenokārt Rīgas jūras līča dienvidu piekrastē - līdz pēcpusdienai saglabāsies migla.

Vietām Latvijā būs īslaicīgi nokrišņi, tostarp pēcpusdienā un vakarā gaidāmas lokālas stipras lietusgāzes un krusa, kā arī pērkona negaiss.

Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs ziemeļu vējš, pēcpusdienā Kurzemē ar brāzmām līdz 17 metriem sekundē, atsevišķas lielas vēja brāzmas iespējamas arī negaisa mākoņu ietekmē citviet valstī.

Saule gaisu sasildīs līdz +10..+13 grādiem, bet piekrastē un zem bieziem mākoņiem Zilupes pusē gaisa temperatūra paaugstināsies tikai līdz +5..+8 grādiem.

Rīgā otrdiena paies bez nokrišņiem, dienas gaitā gaidāma miglas izklīšana un debesu skaidrošanās, pilsētas ziemeļos migla var saglabāties līdz pat pēcpusdienai. Gaiss iesils līdz +8 grādiem, pilsētas ziemeļos - līdz +5 grādiem. Nedaudz pastiprināsies dzestrais ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, pievakarē gaidāmas brāzmas līdz 12 metriem sekundē.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens paaugstinās, no rietumiem tuvojas anticiklons.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,1 grāda Ventspilī līdz +13,0 grādiem Jelgavā.

14.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +28..+29 grādi Spānijas dienvidu pilsētā Seviljā. Zemākā gaisa temperatūra otrdienas rītā ir -16 grādu augstākajos Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu