Prognoze: +20 grādu atzīme pirmo reizi tiks sasniegta sestdien (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau pēc četrām dienām - Klusajā sestdienā, 19.aprīlī, - gaisa temperatūra Latvijā pirmo reizi šogad pakāpsies līdz +20 grādiem, liecina jaunākā «Global Forecast System» prognoze.

Tuvākajās diennaktīs vēl būs vēss laiks, trešdien gaisa temperatūra nepārsniegs +6..+11 grādu, bet naktī uz ceturtdienu atkal gaidāms neliels sals.

Piektdien tiek prognozēta gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +17 grādiem, sestdien - līdz +21 grādam. Pirmajās Lieldienās gaisa temperatūra, iespējams, sasniegs pat +22 grādus, bet pēdējā svētku brīvdiena, 21.aprīlis, lielāka mākoņu daudzuma dēļ varētu būt vēsāka.

Arī naktis kļūs siltākas, gaisa temperatūra diennakts tumšajā laikā vairs nenoslīdēs zemāk par +5..+10 grādiem. Sagaidāms, ka nākamnedēļ agro siltumu papildinās arī vasarai raksturīgās pērkona lietusgāzes.

Siltums ienāks ar lēnu līdz mērenu austrumu, dienvidaustrumu vēju, līdz ar to jūras vēsums būs jūtams galvenokārt Rīgas līča rietumu piekrastē. Dažbrīd, iegriežoties brīzei, jūras drēgnais gaiss un migla skars arī citus piekrastes novadus.

Ienākot siltajām gaisa masām, gaidāma ultravioletās radiācijas pastiprināšanās plānāka ozona slāņa dēļ. Ultravioletās radiācijas indekss Lieldienu brīvdienās sasniegs ceturto līmeni. Šādos apstākļos cilvēki ar īpaši jutīgu ādu, dienas vidū atrodoties saulē, var iegūt apdegumus pusstundas laikā.

Sākot sauļošanās sezonu, sākumā saulē drīkst atrasties tikai pavisam neilgu laiku, vēlāk sauļošanās ilgumu var palielināt. Sauļojoties bez aizsargkrēma dienas vidū, pirmajā reizē to vēlams darīt ne ilgāk par 15 minūtēm. Sauļošanās ilgumu var palielināt, lietojot aizsargkrēmu vai arī sauļojoties pirms plkst.11 vai pēc plkst.16.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu