Mežos no ceturtdienas sāksies ugunsnedrošais periods

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts meža dienests ar ceturtdienu, 17.aprīli, mežos ir izsludinājis ugunsnedrošo laika posmu, liecina publikācija oficiālajā izdevums «Latvijas Vēstnesis».

Valsts meža dienesta ģenerāldirektors Andis Krēsliņš rīkojumu par ugunsnedrošo periodu izsludinājis, pamatojoties uz gaidāmā laika prognozi.

Šajā periodā meža īpašniekiem ir jānodrošina ugunsdrošības noteikumu prasību ievērošana mežā. Iedzīvotājiem šajā laikā ir aizliegts kurināt ugunskurus mežā un purvos ārpus šim nolūkam īpaši ierīkotām vietām, ir aizliegts nomest gruzdošus sērkociņus, izsmēķus un citus priekšmetus.

Iedzīvotājiem arī aizliegts braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu un purviem ārpus ceļiem, izņemot gadījumus, ja tas nepieciešams ugunsgrēka dzēšanai, palīdzības sniegšanai nelaimes gadījumos un meža apsaimniekošanai.

Jau ziņots, ka saskaņā ar sinoptiķu prognozēm šī nedēļas nogale būs saulaina, bez nokrišņiem, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 19 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu