Gaisa temperatūra dažviet pazeminājusies līdz -5 grādiem (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Naktī uz ceturtdienu vietām Zemgalē, Vidzemē un Latgalē gaisa temperatūra pazeminājās līdz -4 grādiem, bet Amatas novada Melturos reģistrēts pat piecu grādu sals, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Turpretī dažviet piekrastē gaisa temperatūra nenoslīdēja zemāk par +3 grādiem, piecos rītā Liepājā un Ventspilī bija +5 grādi.

Sākot no rietumiem, palielinās mākoņu daudzums, Latgalē saglabājas pārsvarā skaidras debesis. Nokrišņu nav.

Pūš viegls līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā daļēji apmācies laiks, lēns dienvidu vējš kļūst mērens.

Gaisa temperatūra naktī noslīdēja līdz +1 grādam pilsētas centrā un līdz 0..-2 grādiem citviet.

Ceturtdien caur mākoņiem spīdēs saule

Ceturtdien visā Latvijā būs sauss laiks, debesis klās mākoņi, caur kuriem spīdēs saule. Saulainākā diena gaidāma Latgalē.

Pūtīs dienvidrietumu vējš, kas Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumu daļā brāzmās pastiprināsies līdz 12-16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +10..+13 grādiem, pretvēja krastā - līdz +7..+9 grādiem.

Rīgā gaidāms daļēji apmācies laiks, saule gaisu sasildīs līdz +13 grādiem. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās sasniegs 11 metru sekundē.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, bet tā ietekme mazinās, atmosfēras spiediens pazeminās.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +6,5 grādiem Zvejniekciemā līdz +10,8 grādiem Daugavpilī.

16.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27 grādi Francijas dienvidrietumos un +30..+31 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā ir -13 grādu augstākajos kalnos Austrijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu