Brīvdienās gaidāms pārsvarā saulains un arvien siltāks laiks

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Garajās brīvdienās Latvijā saule mīsies ar mākoņiem un nokrišņu tikpat kā nebūs, gaisa temperatūra Lieldienās paaugstināsies līdz pat +22 grādiem, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Piektdien būs daļēji mākoņainas debesis, galvenokārt Latgalē iespējams neliels īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz 0..+5 grādiem, pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +13..+16 grādiem, nedaudz vēsāk būs vietām piekrastē, pūšot mērenam dienvidu vējam.

Naktī uz sestdienu vietām veidosies migla, dienā dominēs saule. Būs arī mākoņi, un dažviet iespējams īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns austrumu vējš, dienā piekrastē iegriezīsies jūras brīze. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +1..+7 grādi, pēcpusdienā temperatūra pakāpsies līdz +16..+20 grādiem, bet vietām piekrastē nekļūs siltāk par +12 grādiem.

Arī Pirmajās un Otrajās Lieldienās gaidāms lielākoties saulains laiks, gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +4..+9 grādiem, dienas laikā gaiss sasils līdz +18..+22 grādiem. Pūšot mērenam austrumu vējam, zemāka gaisa temperatūra saglabāsies Rīgas jūras līča rietumu piekrastē.

Ļoti silts laiks turpināsies vēl arī vismaz divas dienas pēc svētkiem.

Daudzviet valstī gaidāma augsta ugunsbīstamība. Uguns no kūlas ugunsgrēkiem var viegli pārsviesties uz mežiem un ēkām. Valstī ir aizliegts dedzināt sauso zāli, no 17.aprīļa aizliegts arī kurināt ugunskurus mežos un purvos, izņemot īpaši ierīkotās vietās.

Jau ziņots, ka gaidāmais siltums, ņemot vērā arī laikapstākļus ziemā un pavasara sākumā, izraisīs īpaši agru ziedoni visā Latvijā. Ievziedu laiks šogad sāksies divas trīs nedēļas agrāk nekā parasti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu