Naktī bija no -1 līdz +8 grādiem; svētdiena būs vasarīgi silta (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naktī uz svētdienu gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā pazeminājās līdz +1..+7 grādiem, Zosēnos - līdz nullei, Mērsragā - līdz -1 grādam, bet Priekuļos, Rīgas centrā un Ventspils ostā nakts nebija vēsāka par +8 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielās gaisa temperatūras svārstības, kad siltai dienai seko auksta nakts, izraisa skaidrais laiks, zemais gaisa mitrums un lēnais vējš.

Svētdienas rītā debesis virs Latvijas ir pārsvarā skaidras, mākoņi ir galvenokārt tikai vietām Vidzemē. Pūš viegls vējš no austrumu puses.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, pūš lēns austrumu vējš. Minimālā gaisa temperatūra naktī galvaspilsētā bija +4..+8 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10,7 grādiem Kolkā un +14,6 grādiem Mērsragā līdz +21,3 grādiem Jelgavā un Rucavā.

19.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +28 grādi Krievijas dienvidos un +33..+34 grādi Spānijas austrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu bija -12 grādu augstākajos kalnos Šveicē un Norvēģijas dienvidos.

Svētdiena būs vasarīgi silta

Svētdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +19..+23 grādiem, vienīgi Rīgas jūras līča rietumu piekrastē saglabāsies vēsāks laiks - šeit gaiss sasils līdz +12..+16 grādiem.

Pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš. Saglabāsies sauss un saulains laiks, pēcpusdienā debesis daudzviet izrotās nelieli gubu mākoņi.

Rīgā saule gaisu sasildīs līdz +21..+22 grādiem, pūtīs mērens austrumu vējš.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidu daļa.

Zemā gaisa mitruma dēļ ir augsta ugunsbīstamība.

Saules ultravioletais starojums dienas vidū sasniegs 3.-4.līmeni. Lai gan saules ultravioletā starojuma intensitāte nav augsta, ieteicams veikt aizsardzības pasākumus, ja ir ieplānots saulē atrasties ilgstoši. Cilvēki ar īpaši jutīgu ādu var iegūt apdegumus pat pusstundas laikā. Uzturoties saulē ilgstoši, ieteicams valkāt gaišas krāsas apģērbu ar garām piedurknēm, nēsāt platmali un saulesbrilles.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu