Daudzviet pārspēts 20.aprīļa siltuma rekords (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdien Liepājā un Ventspilī, kā arī Rēzeknē sasniegts jauns 20.aprīļa maksimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Liepājā gaiss sasilis līdz +22 grādiem, iepriekšējais rekords bija +21,5 grādi 2000.gadā. Arī Ventspilī pārspēts 2000.gada rekords - togad 20.aprīļa maksimālā gaisa temperatūra pilsētā bija +20,7 grādi.

Rēzeknē 2000.gada 20.aprīlī reģistrētais rekords, +21,7 grādi, svētdien labots par trim grāda desmitdaļām, turklāt šeit sasniegts arī jauns aprīļa otrās dekādes rekords.

Svētdienas pēcpusdienā teju visā Latvijā gaiss sasilis līdz +20..+23 grādiem. Zemāka gaisa temperatūra saglabājas vietām piekrastē, kur vējš nes vēsumu no jūras, tostarp Kolkā, Mērsragā un Jūrmalā gaisa temperatūra trijos pēcpusdienā bija +14 grādu.

Arī pirmdien un otrdien valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, prognozē sinoptiķi. Sākot ar trešdienu, gaidāms vēsāks laiks, kā arī ļoti zems gaisa mitrums.

Jau ziņots, ka šā gada martā Latvijā tika laboti vairāk nekā 50 siltuma rekordi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu