Pirmdien pārspēti 21.aprīļa siltuma rekordi (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pirmdien Jelgavā gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz +24,5 grādiem, kas ir augstākā gaisa temperatūra Latvijā pēdējā pusgada laikā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Jelgavā pārspēts 21.aprīļa siltuma rekords - iepriekšējais bija +23,9 grādi 1964.gadā. 21.aprīļa maksimālās gaisa temperatūras rekords līdz trijiem pēcpusdienā labots arī Ainažos, Zvejniekciemā, Pāvilostā, Ventspilī un Rēzeknē.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra Otrajās Lieldienās paaugstinājusies līdz +21..+24 grādiem, tostarp līdz +23 grādiem Rīgā, un +20 grādu atzīme nav sasniegta vienīgi Rīgas jūras līča rietumu piekrastē.

Jau ziņots, ka otrdien Latvijā vēl saglabāsies vasarīgi silts laiks, tomēr vējš jau iegriezīsies no ziemeļiem un piekrastē gaisa temperatūra pazemināsies. Vietām līs un dārdēs pērkons.

Šonedēļ kopumā Latvijā būs ļoti sauss laiks, no trešdienas atgriezīsies vēsāks gaiss, termometra stabiņš naktīs daudzviet noslīdēs zem nulles, prognozē sinoptiķi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu