Aprīļa vidus bijis 2,7 grādus siltāks par normu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aprīļa otrā dekāde bijusi 2,7 grādus siltāka par normu, bet dekādes beigas - pat 9-10 grādus siltākas par normu, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dekādes sākums bija 1-3 un vietām 4-5 grādus siltāks par ilggadējiem vidējiem rādītājiem. Taču turpmāk gaisa temperatūra pazeminājās, bija tuvu normai un atsevišķās dienās pat noslīdēja 1-2 grādus zem normas. Dekādes beigās jau atkal kļuva vasarīgi silts un gaisa temperatūra pakāpās 4-8 grādus virs normas, 20.aprīlī - pat 9-10 grādus virs normas.

Visaugstākā gaisa temperatūra aprīļa otrajā dekādē tika fiksēta 20.aprīlī, kad Jelgavā gaiss iesila līdz plus 23,3 grādiem. Šajā dienā Ventspilī, Liepājā un Rēzeknē tika sasniegts jauns konkrētās dienas konkrētās vietas maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Nokrišņu daudzums aizvadītajā dekādē bija 40% no normas. Gandrīz viss nokrišņu daudzums izkrita dekādes sākumā pārsvarā lietus veidā, izņemot Austrumlatviju, kur tika novērots arī slapjš sniegs.

Vidējais vēja ātrums dekādē bija zemāks par normu, un spēcīgākās vēja brāzmas bija 16-17 metri sekundē atsevišķās vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu