Naktī gaidāms sals līdz -6 grādiem (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nakts uz piektdienu Latvijā būs auksta - gaisa temperatūra pazemināsies līdz +3..-3 grādiem, dažviet Vidzemē, Latgalē un Rīgas līča rietumu piekrastē gaiss atdzisīs līdz pat -4..-6 grādiem.

Piektdienas pēcpusdienā gaiss sasils līdz +15..+20 grādiem, par dažiem grādiem vēsāks laiks saglabāsies daudzviet piekrastē.

Visā valstī būs sauss un saulains laiks. Pūtīs viegls mainīga virziena vējš, dienā piekrastē vējš iegriezīsies no jūras puses.

Arī Rīgā piektdien būs skaidras debesis vai neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Naktī pūtīs viegls austrumu, dienvidaustrumu vējš un minimālā gaisa temperatūra gaidāma no -2 grādiem Pierīgā līdz +3 grādiem pilsētas centrā. Dienas gaitā vējš iegriezīsies no ziemeļiem, gaisa temperatūra sasniegs +14 grādu pilsētas ziemeļos un +18 grādu dienvidos.

Izplata brīdinājumu par bargām salnām

Jau ziņots, ka sinoptiķi izplatījuši brīdinājumu par tuvākajā naktī gaidāmām bargām salnām, kas apdraudēs šā gada ražu. Zāles virskārtā gaisa temperatūra dažviet Vidzemē un Latgalē var sasniegt -10 grādu.

Aukstums vairāk apdraud ziedošās plūmes un ķiršus, kā arī dienvidu augļkokus, savukārt ābelēm būtisks apdraudējums nav gaidāms, prognozēja aptaujātie augļkopji.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu