Lielā valsts daļā gaisa temperatūra noslīdējusi zem nulles (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Piektdienas saullēktā gaisa temperatūra Latvijas lielākajā daļā bija 0..-4 grādi. Sals skāra teju visu Vidzemi un Latgali, kā arī daļu Zemgales un Kurzemes, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vidzemes augstienē sals sākās pusnaktī, gaisa temperatūra Zosēnu meteostacijā sasniedza -4 grādus. Četru grādu sals reģistrēts arī Apes, Cēsu, Garkalnes un Kārsavas apkaimē. Zemākā gaisa temperatūra Rietumlatvijā bija -3 grādi Mērsragā un Usmā.

Siltākā nakts aizvadīta Rīgas centrā un Kurzemes rietumu piekrastē, kur gaisa temperatūra vietām nenoslīdēja zem +3 grādiem.

Salna zāles virskārtā bija praktiski visā Latvijā, lai gan sausā gaisa dēļ tā vietām nebija redzama - ne visur, kur temperatūra noslīdēja zem nulles, izveidojās balti ledus kristāli.

Piektdienas rītā debesis virs Latvijas ir pārsvarā skaidras. Dominē viegls austrumu vējš un bezvējš.

Saullēktā vietām Jūrmalas apkaimē sabiezēja migla, redzamībai sarūkot līdz simts metriem.

Rīgā praktiski skaidrs laiks, pūš viegls austrumu vējš, gaisa temperatūra saullēktā bija pazeminājusies līdz -1..+3 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +9 grādiem Kolkā un Mērsragā līdz +16 grādiem Jelgavā, Liepājā un Pāvilostā.

24.aprīļa augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +28..+29 grādi dažviet Itālijā un Spānijā, kā arī +32 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu bija -6..-10 grādu dažviet Skandināvijā, kā arī -17 grādu Vorkutā, Krievijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu