Vietām zemi pārklājis sniegs, Kurzemē reģistrēts trīs grādu sals (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmdienas rītā vietām Latvijas austrumu pusē, tajā skaitā Jēkabpilī, snieg, naktī sniga Vidzemes rietumu daļā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Dažviet - tostarp Pārgaujas, Līgatnes, Cēsu un Amatas novadā - rīta agrumā zemi klāja neliela sniega kārta. Ap sešiem rītā visspēcīgāk sniga Amatas novadā, kur Melturos redzamība sniega dēļ uz brīdi saruka līdz 600 metriem, neliela sniega kārta šajā apkaimē bija pārklājusi arī A2 šoseju Rīga - Veclaicene.

Savukārt zemākā gaisa temperatūra naktī bija Kurzemē, kur Saldus un Talsu apkaimē bija divu grādu sals, Rucavas novērojumu stacijas termometrs īsi pirms saullēkta rādīja -3 grādus.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra naktī svārstījās ap nulli, bet piekrastē bija +2..+4 grādi.

Vidzemē un Latgalē ir daudz mākoņu, Kurzemē - pārsvarā skaidras debesis. Pūš lēns līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, piekrastē ar brāzmām līdz 14 metriem sekundē.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedz 14 metru sekundē. Minimālā gaisa temperatūra bija +3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7,3 grādiem Zvejniekciemā līdz +13,1 grādam Daugavpilī.

4.maija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +32 grādi Spānijas dienvidos un +33 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī bija -17 grādu Somijas un Norvēģijas ziemeļos.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu