Vissiltākais šodien bijis Piedrujā un Jelgavā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vissiltākais šodien bijis Krāslavas novada Piedrujā un Jelgavā, kur gaisa temperatūra pakāpusies līdz plus 24 grādiem, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC). Savukārt visvēsākais bijis pretējā Latvijas pusē - Ventspilī un Kolkā, kur termometra stabiņš nav pārsniedzis plus 17, plus 18 grādu atzīmi.

Rīgā maksimālā gaisa temperatūra bijusi plus 23 grādi. Neviens siltuma rekords šodien nav kritis, apliecināja LVĢMC, piebilstot, ka rīt gan situācija varētu būt citāda.

Saskaņā ar meteorologu prognozēm, rīt dienas laikā gaiss varētu sakarst līdz plus 27, plus 30 grādiem. Viskarstākais laiks gaidāms Latvijas austrumu rajonos, savukārt jūras piekrastē būs nedaudz vēsāk.

Sinoptiķi brīdina, ka līdz ar skaidro laiku paaugstināsies arī ultravioletā starojuma radiācija, kas turpmākajās dienās sasniegs vidēju un augstu līmeni. Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem jāievēro aizsardzība pret saules stariem - jācenšas uzturēties ēnā, jo īpaši pusdienlaikā, ir jāuzmanās no ilgstošas atrašanās saulē ar atklātām ķermeņa daļām. Ieteicams vilkt vieglu apģērbu un parūpēties, lai arī seja nav pakļauta ilgstošiem saules stariem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu