Pa Liepājas ielām otrdien brauc laivās (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Otrdienas rītā Liepājā lietusgāzē ar negaisu nolija vairāk nekā puse mēneša normas. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informēja, ka vienas stundas laikā uz kvadrātmetru nolijis 22 litri ūdens.

Ielas strauji pārplūda - dziļajās peļķēs noslāpa automašīnas, uz vairākām stundām bija pārtraukta tramvaju satiksme. Daudzviet ūdens bija pietiekami, lai pa ielu pārvietotos laivā...

Daudzi liepājnieki atzina, ka tik spēcīga lietusgāze pilsētā nav novērota ilgus gadus. Autovadītāji lēni vadīja savus spēkratus caur dziļām peļķēm, un daudziem tas beidzās ar noslāpušiem dzinējiem un ūdens pilnu izpūtēju.

Labāk neklājās arī gājējiem. Pie Vecliepājas poliklīnikas dežūrēja policijas automašīna, kas līdzīgi prāmim cilvēkus pārveda pāri applūdušajai ielai, izlaižot pie poliklīnikas durvīm. Savukārt citviet pilsētā cilvēkiem nācās tikt galā pašu spēkiem.

Bet bija arī cilvēki, kuri, ātri reaģējot uz situāciju, naski parūpējās par Liepājas ielām šorīt vispiemērotāko transportlīdzekli – laivu...

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu