Negaiss applūdina ielas, milzu krusa; Liepājā tikai +12 grādu (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Piektdienas pēcpusdienā Baltijas valstīs turpina veidoties negaisa mākoņi ar stiprām lietusgāzēm, krusu un vēju, liecina meteoroloģiskā informācija.

Līdz šim stiprākie nokrišņi skāruši Lietuvas un Latvijas rietumu daļu, tostarp Saldū stundas laikā nokrišņu daudzums pārsniedza 18 milimetru.

Aculiecinieku publicētajās fotogrāfijās redzamas applūdušas ielas un dārzi, kā arī krusas noklāta balta zeme vietām Lietuvā. Lielāko krusas graudu diametrs sasniedzis aptuveni divus centimetrus, vēsta portāls «delfi.lt».

Gaisa temperatūra Liepājā divos pēcpusdienā bija pazeminājusies līdz +12 grādiem, bet Latvijas austrumu un centrālajā daļā tobrīd bija +23..+25 grādi.

Naktī Kurzemē gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6 grādiem

Naktī uz sestdienu Kurzemē, debesīm skaidrojoties un pierimstot vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6..+9 grādiem. Pārējā valstī vēl daudzviet līs, vietām dārdēs pērkons, un gaiss atdzisīs līdz +10..+15 grādiem.

Dienā mākoņu daudzums būs mainīgs, saule visvairāk lutinās Latvijas centrālo daļu. Galvenokārt valsts austrumos gaidāms lietus, vietām iespējams pērkona negaiss.

Pūšot lēnam līdz mērenam rietumu vējam, gaisa temperatūra sestdienas pēcpusdienā būs +19..+23 grādi, par grādu vēsāks laiks saglabāsies piekrastē.

Rīgā sestdiena būs pārsvarā saulaina. Naktī vēl iespējams lietus, gaisa temperatūra noslīdēs līdz +12..+13 grādiem. Dienā gaiss sasils līdz +22 grādiem, pūtīs lēns mainīga virziena vējš.

Jau ziņots, ka piektdienas pēcpusdienā, vakarā un vēl arī naktī uz sestdienu Latvijas lielākajā daļā gaidāms lietus, tajā skaitā stipras pērkona lietusgāzes. Negaisa mākoņi vietām atnesīs arī krusu un vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē. Pērkona lietusgāzes piektdienas vakarā gaidāmas arī Rīgā.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu