Naktī gaidāma liela salna - draudi daudziem tīrumiem (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī uz trešdienu daudzviet Latgalē un Vidzemē gaidāma salna, kas apdraudēs kartupeļus, āra gurķus un tomātus, kā arī citas siltummīlošas kultūras, brīdina sinoptiķi.

Sagaidāms, ka Kurzemē, Zemgalē un Vidzemes piekrastē mākoņu un vēja ietekmē gaisa temperatūra naktī uz trešdienu nenoslīdēs zemāk par +5..+10 grādiem. Savukārt zem skaidrām debesīm Austrumlatvijā gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..+3 grādiem, līdz ar to zāles virskārtā gaidāma salna līdz -2..-5 grādiem.

Salnas skars tikai tās teritorijas, kur būs skaidras debesis.

Spēcīgākās salnas tiek prognozētas valsts ziemeļaustrumos - Smiltenes, Jaunpiebalgas, Gulbenes, Alūksnes, Balvu un Rēzeknes pusē.

Trešdien kopumā gaidāms mākoņains laiks, daudzviet līs. Valsts rietumos lielu nokrišņu nebūs un biežāk spīdēs saule. Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs rietumu vējš, tā ātrums brāzmās Vidzemes piekrastē sasniegs 15-17 metru sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien gaidāma no +10..+13 grādiem valsts austrumos līdz +18 grādiem Kurzemes centrālajā un dienvidu daļā.

Turpmākajās naktīs lielas salnas vairs nav gaidāmas

Jau ziņots, ka salnas jūnijā Latvijā ir visai bieža parādība. Temperatūras pazemināšanās zāles virskārtā līdz -2..-4 grādiem dažos gados reģistrēta pat jūlijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Savukārt pēdējais sals jeb gaisa temperatūras pazemināšanās zem nulles divu metru augstumā Latvijā reģistrēts 1977.gada 23.jūnijā, bet pirmais sals rudens pusē - 1984.gada 27.augustā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu