Taifūna «Rammasun» upuru skaits Filipīnās pieaug līdz 38 cilvēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bojāgājušo skaits taifūnā «Rammasun», kas otrdienas vakarā un trešdien piemeklēja Filipīnu ziemeļdaļu un paralizēja dzīvi galvaspilsētā Manilā, ir pieaudzis līdz 38 cilvēkiem, ceturtdien paziņoja varas iestādes.

Miljoniem cilvēku ceturtdien jau otro dienu taifūna dēļ bija palikuši bez elektrības.

Mēģinot novērst cilvēku bojāeju, valdība bija evakuējusi apmēram 400 tūkstošus cilvēku no taifūna maršruta un brīdinājusi palikušos neiziet no mājām. Daudzi no upuriem tomēr gāja bojā ārpus savām mājām - viņus nogalināja krītoši koki, grūstošas ēkas un vēja nestas atlūzas.

Upuru skaits vēl var pieaugt, jo vismaz astoņi cilvēki ir pazuduši bez vēsts un ir pārtrūkuši sakari ar dažiem lauku rajoniem.

Taifūns ieradās Filipīnās no Klusā okeāna otrdienas vakarā. Tā vēju brāzmas ar stiprumu līdz 44 metriem sekundē un intensīvas lietusgāzes radīja haosu Manilā un nomaļos zvejnieku ciemos. Vējš norāva māju jumtus, apgāza automašīnas un izgāza kokus.

Taifūns pārtrauca elektroapgādi gandrīz visā Manilā, kur dzīvo vairāk nekā 12 miljoni cilvēku, un apkārtējās pilsētās.

Manilā trešdien tika slēgtas skolas un valdības iestādes, kā arī birža, un tika atcelti simtiem avioreisu. Birža un valdības iestādes ceturtdien atsāka darbu, bet daudzas skolas palika slēgtas, ko daļēji noteica elektroapgādes problēmas, kuru dēļ nedarbojās gaisa kondicionieri.

Foto: AP/ScanPix

«Rammasun», kura nosaukums nozīmē «Pērkona dievs» taizemiešu valodā, ir pirmais taifūns, kura centrs sasniedzis sauszemi Filipīnās, kopš jūnijā sākās šāgada lietus sezona.

Taifūns trešdienas pēcpusdienā atstāja Filipīnas, dodoties uz Dienvidķīnas jūru un tālāk uz Ķīnas dienvidiem un Vjetnamas ziemeļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu