Trešdien saule gaisu sasildīs līdz +28 grādiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Trešdiena Latvijā būs pārsvarā saulaina, nokrišņi nav gaidāmi.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25..+28 grādiem, par grādu mazāk būs piekrastē, iegriežoties jūras brīzei. Valsts lielākajā daļā pūtīs lēns austrumu vējš.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem. Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, kas pāries ziemeļu, ziemeļrietumu vējā.

Gaiss sakarsīs līdz +27 grādiem, bet jūras tuvumā - līdz +24 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons ar centru Skandināvijā, atmosfēras spiediens Latvijā pakāpies līdz 767-768 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī.

Saules ultravioletā radiācija saglabājas liela, dienas vidū sasniedzot sesto līmeni. Saules stari visspēcīgākie ir laikā no plkst. 12 līdz 15.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros trešdienas rītā ir +20..+24 grādi, jūras piekrastē - no +9 grādiem Rīgas līča austrumu piekrastē (Salacgrīvā) līdz +21..+22 grādiem līča rietumu piekrastē (Kolkā, Rojā un Mērsragā), liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Gaisa temperatūra dažviet noslīdējusi līdz +9 grādiem

Agrā trešdienas rītā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz +10..+15 grādiem, zemākais rādījums fiksēts Zosēnos, Vidzemes augstienē, kur gaiss atdzisis līdz +9 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Vietām Kurzemē ir augstāka gaisa temperatūra, piecos rītā Kolkā bija pat +20 grādu.

Ziemeļkurzemē un vietām Vidzemē ir mākoņi, pārējā valstī - skaidras debesis. Ziemeļkurzemē vietām arī nedaudz līst. Pēdējā diennaktī īslaicīgi lijis vietām Vidzemē un Zemgalē.

Latvijā ir bezvējš un viegls ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, gaisa temperatūra rīta agrumā pazeminājusies līdz +15..+17 grādiem, piepilsētā - līdz +12..+14 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +22,8 grādiem Ventspils ostā (lidostā +26 grādi) līdz +27,6 grādiem Liepājā.

22.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +37..+39 grādi Portugālē, Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra trešdienas rītā ir +1 grāds dažās Alpu virsotnēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu