Jūlija otrā dekāde bija siltāka un sausāka par normu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jūlija otrajā dekādē gaisa temperatūra bija augstāka par normu, bet nokrišņu daudzums nav sasniedzis normu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra bija plus 18,7 grādi, kas ir 1,6 grādus augstāka par ilggadīgajiem vidējiem rādītājiem. Visās dienās, izņemot 11.jūliju, diennakts maksimālā gaisa temperatūra teritorijā kopumā bija augstāka par plus 25 grādiem.

Tomēr, neskatoties uz augstajām gaisa temperatūrām, nevienā no otrās dekādes datumiem netika pārsniegti konkrēto dienu karstuma rekordi. Kamēr dienas bija karstas, naktīs vietām gaisa temperatūra bija salīdzinoši zema, piemēram, naktī uz 19.jūliju Vičakos minimālā gaisa temperatūra bija vien plus 6,2 grādi.

Nokrišņu daudzums lielākajā daļā valsts nav sasniedzis normu. Izņēmums ir tikai Sīļu un Alūksnes novērojumu stacija. Piemēram, Sīļos dekādes nokrišņu summa bija 46 milimetri jeb 181% no dekādes normas. Šāds rādītājs sasniegts pateicoties lietusgāzēm 15.jūlijā, kad deviņu stundu laikā nolija gandrīz 40 milimetri nokrišņu.

Piecās no desmit dekādes dienām Latvijas teritorijā atsevišķās vietās vai plašākā teritorijā tika reģistrēts pērkona negaiss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu