Ceturtdienas rīts - pārsvarā skaidrs un pavēss, taču gaiss strauji sasils

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Agrā ceturtdienas rītā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz +10..+14 grādiem, vien dažviet Kurzemē un Rīgā gaiss nav kļuvis vēsāks par +16 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Piecos rītā gaisa temperatūra bija no +9,8 grādiem Daugavpils lidostā līdz +17,5 grādiem Rīgas centrā, galvaspilsētas lielākajā daļā gaiss atdzisa līdz +15..+16 grādiem.

Saulei pakāpjoties augstāk, gaidāma strauja gaisa temperatūras paaugstināšanās -

deviņos rītā gaiss būs sasilis vidēji līdz +20..+22 grādiem.

Debesis virs Latvijas pārsvarā skaidras, ar dažiem nelieliem mākoņiem, vairāk mākoņu ir Alūksnes un Balvu pusē. Vēja praktiski nav.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +24 grādiem Kolkā un Mērsragā līdz +28 grādiem Dobelē, Jelgavā, Rucavā un Rūjienā, bet lielāki temperatūras kontrasti bija Ventspilī - no +22 grādiem ostā līdz +28 grādiem lidostā.

23.jūlija augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +39..+40 grādu Spānijā un Kiprā. Somijā gaiss sakarsa līdz +31, Zviedrijā - līdz +33, Norvēģijā - līdz +34 grādiem.

Zemākā gaisa temperatūra ceturtdienas rītā ir 0..-1 grāds vietām Alpos.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu