Piektdien gaiss sakarsīs līdz +31 grādam; pirmdien līdz +33 (6)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +28..+31 grādam, vienīgi dažviet piekrastē, vējam pūšot no jūras, nekļūs siltāks par +25 grādiem.

Pārsvarā pūtīs lēns austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Naktī un no rīta daudzviet gaidāms bezvējš, gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazemināsies līdz +12..+17 grādiem.

Naktī un no rīta būs maz mākoņu, dienas gaitā saradīsies gubu mākoņi, lielākie no tiem dažviet - galvenokārt valsts dienvidrietumos - var atnest īslaicīgu lietu.

Rīgā naktī un no rīta gaidāmas pārsvarā skaidras debesis, vēlāk sauli brīžiem aizsegs kāds mākonis, nokrišņu nebūs. Pūtīs lēns vējš. Minimālā gaisa temperatūra būs +18 grādu, piepilsētā +15..+16 grādu; dienā gaiss sakarsīs līdz +29..+30 grādiem, nedaudz mazāka tveice būs jūras tuvumā.

Jau ziņots, ka saskaņā ar pašreizējo prognozi sešas dienas pēc kārtas gaisa temperatūra Latvijā pakāpsies virs +30 grādam, visaugstāko atzīmi sasniedzot nākamās nedēļas sākumā, kad gaidāma svelme līdz +33 grādiem.

Pirmdien un otrdien gaiss sakarsīs līdz +33 grādiem

Pēc karstās nedēļas nogales pirmdien un otrdien Latvijā kļūs vēl karstāks - gaiss sakarsīs līdz +33 grādiem.

Saskaņā ar prognozēm +33 grādi pirmdienas un otrdienas pēcpusdienā ir gaidāmi Daugavpilī un Dobelē. Par grādu vai pāris grādiem zemāka gaisa temperatūra būs citviet Latvijā, tomēr arī pārējā Latvijā gaidāms stiprs karstums. Vien Kurzemes piekrastē būs +24, +26 grādi.

Karsto laiku pavadīs arī lietus un pērkona negaisi.

Sagaidāms, ka tuvākajās dienās kādā no meteoroloģisko novērojumu stacijām varētu tikt labots konkrētās dienas maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Pēc karstā nedēļas sākuma gaisa temperatūra varētu nokristies par dažiem grādiem, taču kļūšot tikai nosacīti vēsāks.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu