Ūdens temperatūra pie Kurzemes +24, upēs un ezeros - pat +26 grādi (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdienas vakarā Rīgas jūras līča rietumu piekrastē - pie Kurzemes - ūdens temperatūra ir +22..+24 grādi, bet dažviet upēs un ezeros ūdens sasilis līdz pat +26 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sešos vakarā ūdens temperatūra Rojā bija +22 grādi, Mērsragā - par grādu vairāk, bet Kolkā ūdens iesilis līdz +24 grādiem. Tobrīd Ventspilī ūdens temperatūra jūrā bija +17 grādu, Salacgrīvā - tikai +12 grādu.

Saskaņā ar prognozēm Jūrmalas peldvietās ūdens temperatūra ir aptuveni +20 grādu. Atbilstoši Rīgas domes sniegtajai informācijai ūdens temperatūra Vecāķos, Daugavgrīvā un Vakarbuļļos ceturtdienas rītā bija +18..+19 grādu. Saulkrastu pludmales glābšanas dienesta izmērītā ūdens temperatūra pēcpusdienā bija +19 grādu.

Savukārt Liepājas pludmales glābēji ziņo, ka ūdens temperatūra ceturtdienas vakarā, par spīti austrumu vējam, sasniegusi +20 grādu atzīmi. Gaiss Liepājā ceturtdien bija sakarsis līdz +30 grādiem.

Ezeros, kā arī lielākajās upēs ūdens sasilis līdz +21..+26 grādiem. Ceturtdienas vakarā augstākā ūdens temperatūra ir +25,5..+26 grādi Ventā pie Kuldīgas, Lielupē pie Jelgavas, Daugavā pie Piedrujas un Alūksnes ezerā pie Alūksnes.

Jau ziņots, ka lielākā svelme Latvijā gaidāma nākamās nedēļas sākumā, kad vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem. Vēja ietekmē iespējama būtiska ūdens temperatūras pazemināšanās jūras piekrastē, sevišķi Jūrmalā un Rīgā. Savukārt lielākajās upēs un ezeros ūdens temperatūra pievakarēs paaugstināsies līdz +23..+27 grādiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu