Liepājā un Ventspilī labots 25.jūlija karstuma rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Piektdien Liepājā un Ventspilī gaiss sakarsa līdz +31 grādam, sasniedzot jaunu 25.jūlija maksimālās gaisa temperatūras rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējais šā datuma karstuma rekords Liepājā bija +30,1 grāds tālajā 1925.gadā, savukārt Ventspilī - pirms četriem gadiem reģistrētie +29,9 grādi.

Citviet valstī gaisa temperatūra piektdien pakāpās līdz +27..+30 grādiem, tostarp līdz +29 grādiem galvaspilsētā, vienīgi dažviet Rīgas jūras līča piekrastē nekļuva siltāks par +26 grādiem.

Karstā un saulainā laika ietekmē ūdens temperatūra līcī pie Kolkas sasniegusi +25,4 grādus, kas ir jauns rekords. Mērsragā ūdens iesilis līdz +24 grādiem, savukārt Salacgrīvā un Ventspilī - tikai līdz +15..+17 grādiem. Rīgas un Saulkrastu peldvietās ūdens temperatūra svārstās ap +20 grādiem.

Ventā pie Kuldīgas, Lielupē pie Mežotnes, Mūsā pie Bauskas, Daugavā pie Piedrujas un Alūksnes ezerā pie Alūksnes ūdens temperatūra piektdienas vakarā pakāpusies līdz +25,7..+26,4 grādiem. Vairumā upju un ezeru ūdens temperatūra ir +21..+25 grādi.

Jau ziņots, ka ceturtdien Kolkā un Rūjienā tika pārspēts 24.jūlija karstuma rekords.

Tuvākajās dienās svelme pieņemsies spēkā, brīdina sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu