Sestdien gaiss sakarsīs līdz +32 grādiem (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc aizvadītās kārtējās tropiskās nakts, kad gaisa temperatūra naktī galvaspilsētā nebija zemāka par plus 20 grādiem, bet dienā gaiss sakarsīs līdz +32 grādiem, galvaspilsētā - plus 31 grādam. Šī diena būs saulaina un lietus nav gaidāms. Saules ultravioletā radiācija saglabājas liela, dienas vidū sasniedzot sesto līmeni.

Gaidāma saulaina diena, veidosies gubu mākoņi. Vairāk mākoņu saradīsies Kurzemē, kur reģiona rietumos iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš, piekrastē iegriezīsies jūras brīze, savukārt valsts ziemeļaustrumu daļā pārsvarā saglabāsies bezvējš.

Rīgā būs sauss un saulains laiks, pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš, jūras piekrastē iegriezīsies ziemeļu vējš. Gaiss sakarsīs līdz +30..+31 grādam, pie jūras tveice būs par kādu grādu mazāka.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals, atmosfēras spiediens joprojām ir 765-767 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros sestdienas rītā ir +21..+25 grādi, jūras piekrastē - no +13..+14 grādiem Salacgrīvā un Ventspilī līdz +24 grādiem Mērsragā un Kolkā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sestdienas rītā skaidrs laiks, daudzviet bezvējš

Sestdienas rītā Latvijā ir skaidras debesis, liecina meteoroloģiskā informācija. Pūš viegls dienvidaustrumu vējš, lielā valsts daļā valda bezvējš.

Minimālā gaisa temperatūra laikā ap saullēktu bija +11..+17 grādu, dažviet Kurzemes piekrastē un Rīgā nakts nebija vēsāka par +18..+19 grādiem. Līdz +11 grādiem gaiss atdzisa Daugavpils apkaimē, Kārsavā un Zosēnos.

Patlaban gaiss strauji iesilst, un deviņos rītā gaisa temperatūra būs +20..+25 grādi.

Rīgā saulains rīts, mākoņu nav, pūš minimāls dienvidaustrumu vējš. Zemākā gaisa temperatūra naktī bija no +15 grādiem lidostā «Rīga» līdz +19..+20 grādiem pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +26,3 grādiem Ainažos un Kolkā līdz +31,1 grādam Liepājā, kur, tāpat kā Ventspilī, tika labots 25.jūlija karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā piektdien bija +36 grādi Ukrainas un Krievijas dienvidos, kā arī +38 grādi Spānijā. Somijā, Zviedrijā un Norvēģijā gaiss vietām sakarsa līdz +31..+33 grādiem. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu bija +2 grādi Krievijas ziemeļos un -2 grādi augstākajās Alpu virsotnēs.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu