Nākamnedēļ svelmi papildinās arī pērkona negaisi (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamajā nedēļā karstums Latvijā turpināsies, taču bieži ir gaidāmi nokrišņi un pērkona negaisi, uzzinājām Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Latvija tuvākajās dienās atradīsies anticiklona ietekmē, tāpēc arī brīvdienās laiks būs sauss un saulains. Pūšot lēnam dienvidaustrumu, austrumu vējam, gaisa temperatūra dienā būs plus 27, plus 32 grādi, bet austrumu rajonos gaidāma plus 33 grādu svelme. Siltas būs arī naktis - termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par plus 17, plus 22 grādiem.

Nākamās nedēļas sākumā Latvijai no rietumiem lēnām tuvosies zema spiediena ieplaka, atnesot mitrāku gaisa masu, tādēļ vietām valstī gaidāmas pērkona lietusgāzes.

Nedēļas otrajā pusē mākoņu daudzums palielināsies un īslaicīgs lietus gaidāms jau lielākajā teritorijas daļā, gaidāms arī pērkona negaiss. Nedēļas beigās ieplūdīs nedaudz vēsākas gaisa masas, tāpēc gaisa temperatūra dienas laikā būs plus 21, plus 26 grādi.

    Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
    Uz augšu